Lupasin jokin aika sitten laitella kuvia näiden villapuustien tekemisestä. Mikäli haluat itse kokeilla huovutusta ja tehdä tälläisiä, niin tässä tapa, jolla näitä teen.

Sometimes I make necklaces of wool by felting. Today I made these 'beads' once again and you can see all the phases from pictures here below.

Tarvitset siis villaa, mäntysuopaa ja tulikuumaa vettä sekä kestävät kädet:) Mutta aloitetaan villasta. Tee villasta levymäinen asetelma ja laita mieleisiä värejä. Villaa kuluu yllättävän paljon. Hommaa voi ottaa mukaan myös pikkuapulaisia. Meillä ainakin poika tykkäsi repiä villasta tuppuja.

Kun kerroksia ja värejä on  riittävästi, niin rullaa levy kuten korvapuustit.

 

Sitten tarvitset sitä kuumaa vettä ja mäntysuopaa. Pyörittelen pötkylöitä kuumassa vedessä puristellen ja lisäten mäntysuopaa.

Sitten alkaa se pöyritysvaihe, jota täytyy tehdä niin kauan, että pötkylä on tiivis ja kova. Pöyrittelen pötköjä pöydällä mäntysuopa apuna. Hyvänä apuna on myös pyyhe. Kädet punoittavat hankauksesta ja  kuumasta vedestä ja käsivarsien lihakset saavat hyvää jumppaa:)

Kun pöyritys alkaa sujua, menee parikin pötköä samalla kertaa. Lopuksi pötköt  huuhdellaan. Joskus heitän pötkylät vielä kuivuriin hetkeksi:)  Niiden pitäisi antaa kait kuivua ja sitten leikataan, mutta minä en malta odottaa, vaan haluan nähdä, millaisia tuli. Leikkaaminen vaatii vahvat sakset ja sitten laitan puustit kuivumaan ja valmista on. Sitten vain koruja tekemään. Niin ja viimeistelyyn voi käyttää hiuslakkaa, sitoo hieman lisää villaa.